08.07.2020

TANITIM

1 - KURULUŞU: Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri ile ilgili kanuna dayanılarak 1973 yılında Başkanlığın Oluru ile kurulmuştur.

2 – AMAÇ : Başkanlık teşkilatında görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki görevlere hazırlamak amacıyla uygulanacak hizmet içi eğitimin hedeflerini, ilkelerini, planlama esaslarını ve değerlendirme usullerini tespit etmektir.

3 -  KAPSAM: Başkanlık teşkilatında görevli personelin hizmet içi eğitimlerini sağlamak, bilgi ve görgülerini artırmak maksadıyla kurs, seminer ve benzeri eğitim faaliyetlerinin Din Eğitimi Dairesi Başkanlığının plan ve programlarına göre düzenlenmesine, uygulanmasına, değerlendirilmesine, çalışma usullerinin belirlenmesine ve eğitim faaliyetlerine katılanların görev ve yükümlülüklerini kapsar.

4 – KURSA KATILACAK BAŞKANLIK TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONEL:

• İl Müftüleri Kursu (Semineri)
  • İlçe Müftüleri Kursu (Semineri)
  • Vaizler Kursu
  • Stajyer Müftü ve Vaizler Kursu
  • Kur’an Kursu Öğreticileri Kursu
  • Murakıplar Kursu
  • Müftülük Şefleri ve Memurları Kursu
  • Aday İmam-Hatipler Kursu
  • Mecburi Hizmetli Aday İmam-Hatipler Kursu
  • Vekillikten Asalete geçen İmam-Hatipler Kursu
  • İmam-Hatipler Kursu
  • Müezzin-Kayyımlar Kursu
  • Tahakkuk Memurları Kursu
  • Daktilograflar Kursu
  • Yardımcı Hizmetliler Kursu
  • Dosyalama ve Yazışma Kursu

Orta ve üst kademe kursunda personelin yetiştirilmelerini sağlamak, verimliliklerini artırmak ve ileriki görevlere hazırlanmalarını sağlamak, toplumun birlik ve beraberliğinin temini için uygulanacak hizmet içi eğitim alanlarını uygulamak suretiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

5 – TEŞKİLAT YAPISI: Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri  ile ilgili kanuna dayanılarak 1973 yılında Başkanlığın oluru ile çalışmalarına başlamıştır.

6 – KADRO VE PERSONEL DURUMU:

• 1 Müdür, 4 Eğitim Görevlisi 2 Öğretmen, 1 Şef, 4 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 1 Memur(Ş) 1 Tekniker, 1 Teknisyen, 1 Şoför,  2 Aşçı, 2 Bekçi, 6 Hizmetli 1 Kaloriferci olmak üzere toplam 27 personelimiz bulunmaktadır.