15.02.2021

Ahmet TURGUT

Eğitim Görevlisi

Kur'an-ı Kerim

1978 yılında Sakarya’da doğdu. 1992 yılında Sakarya Aziziye Kuran Kursunda hafızlığını tamamladı.Adapazarı İmam Hatip Lisesinden 1996 yılında mezun oldu.2002 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu ve aynı yıl Sakarya Valide Camiinde Vekil İmam Hatip olarak memuriyet hayatına başladı. 2004 yılında Erzincan’da kısa dönem askerlik görevini yerine getirdikten hemen sonra Sakarya İli Kaynarca İlçesi Kırktepe Köyüne İmam Hatip olarak atandı. 2007 yılında Sakarya Kocaali İlçesi Merkez Camiine Müezzin Kayyım olarak atandı. 2009 yılında İstanbul Kadıköy İlçesi Hasanpaşa Camiine Müezzin Kayyım olarak atandı. 2012 yılında Kadıköy Beyazıt Kethüda Çarsı Camiine İmam Hatip olarak atandı. Süleymaniye Camii Emekli İmam Hatibi Mehmet Sevinç Hocaefendi’den Aşere Takrip Tayyibe İcazetini aldı. 2013 yılında Kırgızistan Osh İlahiyat Fakültesinde 6 ay Kuran-ı Kerim Öğretmenliği görevinde bulundu. 2015 yılında İstanbul Kartal İlçesi Kültür Fazilet Kur'an Kursuna Kur'an Kursu Öğreticisi olarak atandı. 2018 yılında Başkanlığımızın açmış olduğu Kuran’ı Kerim Öğretmenliğini kazarak İbrahim Halilullah Eğitim Merkezine atandı. 2020 yılında Bolu Dini İhtisas Merkezine atandı. Amerika Birleşik Devletleri ve Bulgaristan'da din görevlisi olarak bulundu. 2023 yılında Eğitim Görevliliği sınavını kazanarak  Bolu Dini İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.